Arlette Demey

Bewoonster sinds 2018, trekt prima haar plan en geniet van elke dag

Het is hier precies altijd een beetje vakantie...


Ik ben hier drie jaar geleden komen wonen, kort nadat mijn man gestorven is. We stonden samen al langer op een aantal wachtlijsten. Toen was dat meer de gewoonte dan nu…
Mijn man had Parkinson en was bang dat hij plots geen trappen meer zou kunnen doen. Maar eigenlijk ben ik blij dat hij niet is moeten verhuizen. Ik denk niet dat hij het zo makkelijk zou gehad hebben hier. Vrouwen zijn toch gemakkelijker in het leggen van sociale contacten hé.

Ik ben blij dat ik heb kunnen kiezen om naar een assistentiewoning te verhuizen, dat het niet van “moeten” was. Samen met mijn kinderen heb ik een aantal residenties bezocht. De Gulden Sporen stak er voor mij bovenuit omwille van de ligging en de ruime, lichtrijke flats.

Als rasechte Kortrijkzaan wilde ik graag in het centrum wonen waar alles dichtbij is. Ook een aparte slaapkamer was voor mij een must. Hier heb ik beide gevonden. Ik ben heel tevreden over mijn appartement. De meeste meubelen uit ons vorig huis heb ik meegenomen, dat vond ik belangrijk. Zo heb ik dat hoofdstuk ook mooi kunnen afsluiten.

Nu zou ik niet meer weg willen. Ik woon hier heel graag. De sociale contacten liepen in het begin wat moeizaam maar dat is snel verbeterd. Nu heb ik hier échte vrienden gekregen.

De sfeer is hier opperbest. Iedereen laat iedereen ook vrij. Zo weten ze bijvoorbeeld dat ze mij voor de bingo niet moeten roepen, maar een wandeling of een babbeltje in de tuin doe ik met veel plezier.

Die tuin is zo heerlijk! Zeker nu die opnieuw is aangelegd. Ik kijk al uit naar volgend voorjaar, wanneer de bloembollen zullen uitkomen en de bomen opnieuw in bloesem staan. Ik kan daar echt zo van genieten.


Ik geniet ook zo van mijn vrijheid en zelfstandigheid. Die zou ik niet kunnen missen. Ik doe nog elke dag boodschappen en kook m’n eigen potje. Ondertussen luister ik naar klassieke muziek. Daar ben ik grote fan van, net als van lezen.

Hoewel ik nog geen zorg nodig heb, ben ik wel blij dat die er is. Dat geeft gemoedsrust, ook voor mijn kinderen en kleinkinderen. Ik was vroeger al een bangerik alleen thuis, laat staan wat dat nu zou zijn…

Hier is het precies altijd een beetje vakantie. Doen wat je wil, nooit eenzaam hoeven te zijn, genieten van een hapje en een drankje, altijd vrienden dichtbij maar ook de luxe om alleen te mogen zijn… Echt waar, dit is precies hoe ik mijn ‘oude dag’ gedroomd heb!


Ook interesse in een veilige thuis in alle vrijheid? Kom gerust eens langs!