Het goeie leven

Genieten van elke dag

In goed gezelschap

Alle tijd om te ont-moeten

Echt thuiskomen...

Doen en laten wat je wil!

Alle troeven in handen!


De Gulden Sporen ligt in hartje Kortrijk, vlakbij het Plein en op een boogscheut van het bruisende stadscentrum. Ook de bushalte is vlakbij. Een terrasje doen op de markt, even kuieren door de winkelstraten of van de passage genieten op een bankje in het park, het kan allemaal! De keuze is aan jou…  

Groene oase van rust

De grote, prachtige tuin met terras is een enorme meerwaarde voor het wonen in de Gulden Sporen. De tuin werd recent heraangelegd met tal van zithoekjes en waterpartijen.

De konijntjes en kleurrijke bloemen en struiken zorgen voor een weldadig gevoel van rust. Er zijn heel wat schaduwplekjes waar het op mooie dagen heerlijk vertoeven is.


Eten en drinken

In ons restaurant en cafetaria kan je terecht voor een heerlijk maal, een deugddoende koffie of een fris pintje. Alleen of in gezelschap van vrienden of familie geniet je van spijs en drank en het prachtige uitzicht op de tuin.

Er is elke middag mogelijkheid om een heerlijke verse maaltijd (met soep en dessert!) te nemen. Je kan telkens tussen twee menu's kiezen.

Ook het ontbijt en/of avondmaal kan je nemen in het  restaurant. Op zondag is het ontbijt altijd 'dat ietsje meer', net als bij een verjaardag. 


Een waaier aan activiteiten

Geen dag zonder dat er iets te beleven valt in De Gulden Sporen!

Dinsdagmorgen staat telkens in het teken van gezond bewegen met wat turnen of yoga. 's Namiddags staat er altijd wel iets op het programma, een verjaardagsfeest, een modeshow of bingo...

We zorgen voor een gevarieerde mix aan activiteiten met voor elk wat wils. Niemand is tot iets verplicht, jij kiest aan welke activiteiten je wil deelnemen, wanneer het jou past.

Daarnaast zorgt de aanwezigheid van onze enthousiaste vrijwilligers ervoor dat elke dag  een boeiende en aangename touch krijgt!


Thuis in de stad

In De Gulden Sporen ben je ook thuis in je buurt. Er is een sterke buurtwerking en buurtoverleg waar we actief aan deelnemen. En de buurt is ook welkom bij ons! Zaal 't Kapittel op de bovenste verdieping van ons gebouw is te huur voor tal van activiteiten van verenigingen. Een dansavond, een lezing, een informatiemoment,… wij openen graag onze deuren!

Ook de nabijheid van het Plein en tal van winkels is een grote troef. Een deugddoende wandeling in het groen, even verpozen op een bankje,... het zijn die kleine dingen die elke dag kleur geven.

Bovendien vind je de supermarkt, de bakker en slager op enkele meters afstand. Gemakkelijker kan je het niet dromen. Op maandag gaan we geregeld samen naar de markt waar een aperitiefje natuurlijk niet kan ontbreken...


Aarzel niet om eens langs te komen! Een bezoek is geheel vrijblijvend.